Meteen naar de inhoud

Lezingen / workshops

Student in Beeld geeft gastcolleges, lezingen en workshops. Deze kunnen gaan over de onderwerpen die hieronder genoemd worden, maar natuurlijk is er meer mogelijk. In welke vorm het onderwerp precies zal worden behandeld hangt af van de doelgroep en de specifieke vraag.
Lecture room microfoon

De kunst van het studeren

Als je gaat studeren komt er veel op je af. Behalve dat je snapt waar de studie over gaat, blijk je ook ineens over andere vaardigheden te moeten beschikken: kunnen plannen, je eigen zaken regelen, helder communiceren en zo meer.

“De kunst van het studeren” gaat over alles wat er komt kijken bij studeren, en hoe deze factoren samen maken dat je studie slaagt of juist moeizaam verloopt.

Aan de slag met uitstelgedrag

Uitstellen doen we allemaal, en dat is echt niet altijd erg. Toch geeft het veel stress als we het vaak doen, en bij je studie kunnen de achterstanden zich gaan ophopen.

“Aan de slag met uitstelgedrag” gaat over de beweegredenen die we hebben om niet te doen wat we van plan waren. Als we onze motieven helder hebben kunnen we ook een plan maken om dit aan te pakken. Een lezing vol met praktische tips!

Spelen met vuur, over burn-out

Burn-out onder studenten is een actueel onderwerp. Studeren betekent vaak schaken op veel borden tegelijk: nieuwe uitdagingen, omgaan met verwachtingen, vooruit denken (staat goed op mijn cv) en niets willen missen.

Maar wat gebeurt er wanneer je overal vol energie ingaat en de grenzen tussen wat je wilt en wat je moet vervagen? Een lezing over bewustwording, herkennen van signalen en keuzes maken.

Specifiek aanbod

Alle thema’s zijn geschikt voor studenten, bijvoorbeeld voor studieverenigingen of voor een gastcollege. Daarnaast zijn ze ook interessant voor ouders en professionals. Bij alle thema’s wordt aandacht besteed aan de specifieke positie en rol van de doelgroep.